Het skelet- of houten huisgebouw werd uitgevonden door Tony Buzan in 1970. Hij baseerde het op een traditioneel Spaans plan, de paseo de mano, en paste het aan de eisen van zijn cliënt aan, een ondernemende jonge kerel uit Amerika, die onlangs had gekocht een oude boerderij in Argentinië. Met zijn hulp besloot de man de kenmerken van de twee traditionele Spaanse huizen te combineren: het gewelfde dak en de lateien (lateien zijn horizontale houten palen die worden gebruikt om balken met elkaar te verbinden). Het resulterende “skelet” wordt nog steeds veel gebruikt.

Houten huis bouwen

Dit soort prefabcHouten huis bouwenonstructies wordt ook gebruikt om huizen, scholen en ziekenhuizen te bouwen. Het is erg populair omdat er geen spijkers en schroeven voor nodig zijn, waardoor de installatie gemakkelijk en sneller is. De skeletconstructie maakt voornamelijk gebruik van hout of hout als hoofdmateriaal. Het kan ter plaatse worden geassembleerd of de houten skeletconstructie wordt geconstrueerd op een in de fabriek gebouwde productielijn. Geprefabriceerde gebouwen zijn goedkoper dan ter plaatse gebouwde gebouwen.

Als het gaat om de houten skeletconstructie, zijn er hoofdzakelijk drie verschillende stijlen, namelijk paseo de mano, latei eeuwig en paneel speleologie. In de paseo de mano is het houten huis volledig gebouwd op funderingen (passeo). De andere twee stijlen zijn paneel speleologie en latei eeuwig. Bij paneelspeleologie staat de constructie niet volledig op funderingen maar wordt het verlaagd plafond door middel van houten latten (paneel) in het houten huis opgenomen. Latei eeuwig is het tegenovergestelde van de eerste stijl; hier zijn de verlaagde plafonds geïntegreerd in de houten huisomlijsting, terwijl de wandpanelen met houten banden (tautologie) aan het frame zijn bevestigd.

Standbouw is een ander skeletontwerp waarbij gebruik wordt gemaakt van metselwerkplaten. Meestal is de standbouwmethode voordeliger dan andere ontwerpen. Hoewel de skeletconstructie van hout is, worden meestal stalen en betonnen platen gebruikt om de hele constructie te ondersteunen. De metselwerkplaten worden meestal op de begane grond van het gebouw geplaatst om voor stabiliteit te zorgen.

De laatste skeletbouwstijl is de houtskeletbouw met minimaal één vals dakvlak. Deze optie heeft het minste aantal vereisten als het gaat om fundering, wat het duurste deel van het hele project is. Het houten frame kan worden gemaakt van eiken, ceder, grenen en hemlock. U kunt kiezen uit drie basisstijlen: directe straal, gecreëerde straal en geschulpte straal. Je hebt ook de mogelijkheid om enkele kenmerken op te tellen, zoals dakkapellen en spanten.

De modulaire architectuur speelt ook een belangrijke rol bij de bouw van een houten huis. In tegenstelling tot de geschulpte liggerstijl, maakt de modulaire componentarchitectuur verschillende maatveranderingen mogelijk. De verschillende modules kunnen tot zes verdiepingen toevoegen, afhankelijk van wat je nodig hebt.

Het grote voordeel van modulair bouwen is dat het aantal modules het aantal verdiepingen dat je kunt bouwen niet beperkt. De meest populaire modules zijn de kantoormodule en de opslagmodule. Deze bestaan uit cabines, kantoren en opslagruimten en voegen tot zes verdiepingen toe aan uw modulaire gebouw.

Bovendien kunnen deze geprefabriceerde gebouwen tegen een zeer redelijke prijs bij verschillende fabrikanten worden gekocht. De beste manier om geld te besparen bij het kopen van deze units is door ze bij een groothandel te kopen. Deze groothandels geven doorgaans kortingen tot tachtig procent aan inkopers in de detailhandel die groot inkopen. Het is zeer aan te raden om deze producten te bemachtigen als u overweegt om een groot aantal kantoren of zelfs een klein kantoorgebouw te bouwen. Houten skeletconstructie is de meest effectieve constructiemethode die wordt gebruikt voor moderne kantoorgebouwen en het wordt aanbevolen dat alle belanghebbende partijen deze constructiemethode voor hun eigen doeleinden gebruiken.


Aanbevolen Aannemers

3D Houtskeletbouw 

Houten huis bouwen? Bouwen van kwaliteitsvolle en betaalbare energiezuinige woningen in houtskeletbouw.

Kantoor

Zone Reme 1
2260 Westerlo
info@3bouw.be
Tel: 014 70 47 47


Livingwood Kwaliteitsvolle houtskeletbouw

LivingWood bouwt alleen woningen en villa’s in houtskeletbouw.
Houten huis bouwen? Wij zijn actief in heel Vlaanderen. De talrijke voordelen – waaronder de hoge isolatiewaardes en de lange levensduur – maken van houtskelet de bouwmethode van de toekomst.

Livingwood
Achterstenhoek 42
2275 Lille
Tel: + 32 475 52 40 45
info@livingwood.be